CONPASTA 2025.
Autor: Željka Ivančok Varga, 18. 11. 2025.
Tjestenina - srce gastronomije
Međunarodni kongres Conpasta 2025. bio je održan u Gospodarskoj školi Varaždin te nastavljen edukacijom u Hotelu Turist, a naši su učenici sa svojom mentoricom pokazali zavidno znanje, spretnost i ljubav prema kulinarstvu.
Ovogodišnje 16. izdanje bilo je u znaku radionica s degustacijama te natjecanja u pripremi špageta bolognese za učenike srednjih škola, a sudjelovali su i kuhari iz Japana, Australije, Austrije, Slovenije i Hrvatske pripremajući nacionalna jela od tjestenine.





U natjecateljskom dijelu sudjelovalo je 14 učenika iz ugostiteljskih škola među kojima su bili i naši predstavnici: Matej Glavina i Andreas Mustač, učenici 3. KU razreda s mentoricom Anicom Naranđa. Učenici su uspješno predstavili svoje kulinarske vještine i znanje stečeno tijekom praktične nastave. Još jednom su pokazali da se znanje, vještina i strast prema kuhanju uvijek prepoznaju. " Ponosna sam što učenici njeguju timski rad i zajedništvo, a na natjecanje smo donijeli svoje zdrave namirnice jer njegujemo izreku Zdravo je pravo ", napomenula je njihova mentorica.

| « Studeni 2025 » | ||||||
| Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
| 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 |
| 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
| 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
| 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
| 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
Ukupno: 15507633








.png)
.png)








