VRHUNSKA RADIONICA PRIPREME I PEČENJA PIZZE
Autor: Željka Ivančok Varga, 9. 2. 2025.
Suradnja Srednje škole Prelog i Bajzovih dvora
Povodom Svjetskog dana pizze u kuharskom kabinetu naše škole održana je radionica pečenja pizze na „alla napolitanski način“ koju je vodio šef Bajzovih dvora Perica Remenar.
Ovo hvalevrijedno gostovanje ostvareno je u suradnji sa strukovnom nastavnicom Anicom Naranđa. Naime, gospodin Remenar veliki je zaljubljenik u pizze još od malih nogu, kako sam ističe, a danas je vrhunski stručnjak za njihovu pripremu i pečenje. Nakon demonstracije i početnih uputa učenici 3. KU razreda pripremali su i pekli pizzu, degustirali i ocjenjivali hrskavost tijesta, okus i izgled. Među zlatnim savjetima stručnjaka Bajzovih dvora važni su kvalitetni sastojci, peć za pečenje pizza, ali i sama proizvodnja tijesta u kontroliranim uvjetima strojem za miješanje, uz najboje fino mljeveno glatko brašno oznake 00. „Nekad jednostavno jelo i hrana siromašnih“, istaknuo je gospodin Remenar, „ i danas je najbolja s osnovnim sastojcima zamjesa – brašnom, vodom, soli i svježim kvascem, bez šećera i ulja.“
Na kraju radionice strukovna nastavnica Anica Naranđa zahvalila je gostu na izdvojenom vremenu i želji za suradnjom uz želju da se ovakvi oblici edukacija i suradnje nastave i u budućnosti.
« Svibanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Ukupno: 15437353