2021-09-29 09:59:31

KAKO SMANJITI OTPAD OD HRANE

Edukativne projektne aktivnosti…

Tridesetak učenika različitih zanimanja i šest nastavnika Srednje škole Prelog tijekom školske godine 2020./2021. sudjelovalo je u eTwinning projektu „Kako smanjiti otpad od hrane“. Osim učenika i nastavnika SŠP u projekt se uključila Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca,  Gimnazija Vladimira Nazora iz Zadra, Medicinska škola te Ekonomska škola iz Karlovca.

Učenici i njihovi mentori su načinili zajedničko akcijsko istraživanje u određenim ustanovama na području svojih županijama na temu zbrinjavanja i iskorištavanja ostataka hrane te otpada tijekom pripreme hrane. Težište je bilo kako ostatke hrane pripremljene za jedan obrok ponovno iskoristiti kao sirovinu. Na mrežnim stranicama Youtube-a objavljene su brojne projektne aktivnosti naših učenika i nastavnika. U okviru projektnih aktivnosti održana su brojna predavanja gostujućih stručnjaka iz različitih područja. Učenici su pripremali jela od ostataka hrane te vježbali pripremu stola za posluživanje hrane.

Evo i konkretnih dojmova naših sudionika: “Naučili smo svi zajedno jako puno jer smo multidisciplinarno pristupili projektu. Dobro i temeljito vođenje projekta svima nam se isplatilo jer je našem zajedničkom projektu dodijeljena oznaka izvrsne kvalitete eTwinning projekta na veliku radost svih sudionika. Učenicima i mentorima projekta dodijeljena su priznanja, a to nam je svima dalo snažan vjetar u leđa za nastavak rada na novom eTwinning projektu.“


Srednja škola Prelog